Ostatnie dni w naszym przedszkolu upłynęły pod znakiem smakowitych przygód. Dzieci mogły poczuć się jak mali kucharze i przekonać się, że przygotowywanie zdrowych przekąsek to świetna zabawa.
W tym tygodniu dzieci uczyły się kroić jabłka na kawałki. Była to doskonała okazja, by ćwiczyć cierpliwość, skupienie i sprawność dłoni. Pokrojone owoce zmieniły się w pyszny mus jabłkowy, który dzieci zabrały do domu, aby poczęstować rodzinę i wspólnie cieszyć się smakiem jesieni.
Następnego dnia sala przedszkolna wypełniła się zapachem roztopionej czekolady. Tym razem przygotowywaliśmy owoce w czekoladzie. Każdy przedszkolak mógł samodzielnie zanurzyć owoce w ciepłej polewie i udekorować je według własnego pomysłu. Efekt był pyszny.
Opracowała: Natalia Mikulska
Opublikowała: Anna Górczewska
























































